VERHALEN

Meester Frans

Dit is Meester Frans!
Ook Meester Frans ‘gaat door’

Hij heeft een geheel eigen aparte manier van les geven dat goed werkt!
Elke keer dat hij les geeft, maakt hij er een feestje van voor de kids uit zijn klassen. 
Deze topper geeft les aan 8 verschillende scholen van groep 1-8.
Met klassen tussen de 22-30 leerlingen.

Ruim voordat de lessen beginnen is meester Frans al bezig met een leuke intro op het whiteboard, om zijn leerlingen van die dag, te begroeten.

Iedere keer weer een feestje en toch op een goede manier je lesstof aangeboden krijgen.

Hij zet een ‘Pukgaatdoor’ hoed in als ‘complimentenhoed’

Respect en we hopen dat er meer leerkrachten zijn die zijn voorbeeld (zullen) volgen.

💛💚

tekst: Puk 

Jacoline

Dit stuk is geschreven door met toestemming van Jacoline zelf geplaatst:


'Niemand verwacht denk ik dat een volwassene haar verhaal doet.

Ik ben Jacoline, 47 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen  21 ( jongen), 19 (meisje)en 16(meisje) jaar

Onze oudste is ook op school gepest op de basisschool.  Het pestprotocol werkte gewoon niet en toen heeft mijn zoon uiteindelijk de pester letterlijk bij zijn keel. gegrepen, toen waren de rapen gaar natuurlijk.

Meerdere gesprekken gehad. Gelukkig verder geen consequenties voor mijn zoon en ik en mijn man stonden achter zijn actie, ook al zou dat niet nodig zijn geweest als het protocol zou werken.

Ik ben zelf ook als kind gepest . Op de basisschool werd ik uitgescholden voor oa vlooienbaal, op het voortgezet onderwijs ging het door. Zo werd bv mijn snelbinders als ik weg wilde rijden op de fiets, op mijn band geplaatst en lieten ze me niet wegrijden, gevolg dat de snelbinders kapot  gingen en ik heel ongelukkig kwam te vallen.

Er werd geroddeld dat ik zwanger zou zijn van mijn toen nog vriend(nu inmiddels al bijna 22 jaar mijn man), er werd maandverband uit mijn tas gehaald en rood gekleurd en op het schoolbord gehangen,  tas werd naar buiten gegooid en ik ben zelfs in elkaar geslagen.

Op een gegeven moment heb ik toen ik gepest werd met een onderwijzeres erbij  (die niks deed er tegen) de pester met mijn vlakke hand in tet gezicht geslagen, gevolg was de roddels van zwanger zijn van....

Als ik dan met mijn man nu, door het winkelcentrum liep, liep die pester van school er ook met haar vriendinnen, en zei ze steeds, zodat ik het kon horen tegen haar vriendinnen, dat ik zwanger was van...

Gevolg:

op latere leeftijd..depressie, trauma's.

EMDR . Ik heb het wel allemaal verwerkt, maar het heeft littekens achter gelaten. 

Op vroegere werk van mij, zijn die trauma's, trauma triggers geworden, zodat ik als ik me in een onveilige situatie bevond ik uit de situatie moest kunnen komen, om even tot mezelf te kunnen komen, wat dus niet ging. Begrip was er weinig, ook al stelde ik me kwetsbaar op tegen collega's.  Ik heb daardoor weg moeten gaan, zelf ontslag genomen, omdat ik slecht sliep erdoor en het plezier in mijn werk weg was.

Ik ben dus fel tegen pesten. Helaas begrijpen heel veel mensen niet hoe het is om gepest te zijn of te worden, wat dat met een persoon doet. Zelf vind ik dat er landelijke campagnes moeten komen tegen pesten en dat pesten een strafbaar feit wordt. 

Ik ben gelukkig wel sterker geworden , ik heb 18 april 2023 mijn motorrijbewijs gehaald  en zal dan ook samen met mijn man meedoen met de ride out van Puk!'

 

 

 

Verhalen, soms inspirerend, soms tragisch maar soms nodig om de boel flink wakker te schudden!

Wil jij ook jou verhaal aan de wereld vertellen?   Stuur ons dan jouw verhaal + evt foto naar : pukgaatdoor@outlook.com

We kunnen nooit garanderen dat deze geplaatst wordt maar wij doen onze uiterste best!

 

Steve

Ook hij heeft (helaas) met enige regelmaat te maken (gehad), met gepest worden en uitsluiting.
Maar de dag nadat PUK landelijk nieuws werd durfde hij de ‘stoute schoenen aan te trekken’ en ging vol trots de straat op met zijn steampunk hoed.
'Zo Steve wij nemen de pet voor jou af omdat jij nu gewoon de hoed op zet die jij leuk vindt!’
Laat je niet meer pesten en ga vooral door met je zelf te zijn en te blijven!

Gioyah

PUK krijgt veel verzoeken tot een bezoek, actie of lezing.  Een beperkt aantal kan worden gehonoreerd, maar gisteren bracht PUK een bliksem bezoek bij dit meisje.
Zij brak haar polsje tijdens het klimmen. Haar gips vond ze maar wat saai, zo wit. Zij vroeg haar ouders, of PUK misschien tijd en zin zou hebben om iets vrolijks op haar gips te zetten. Waar ze voor koos kun je zien op de foto’s.

Gelukkig woont het meisje in de buurt waardoor PUK even langs kon gaan. 

Team PUK wenst Gioyah van harte beterschap en een voorspoedig herstel toe!

#PUKGAATDOOR